Kimliğimiz

Görüntüleme: 90183

Kuruluşu : 22.08.1992 – İstanbul

Kurucuları : İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Karaciğer Hastalıkları Departmanında Karaciğerle uğraşan öğretim üyeleri ve şehrin ileri gelen gönüllü iş adamları tarafından kurulmuştur.

AMACIMIZ

Türk Karaciğer Vakfı; Başta Hepatit olmak üzere tüm Karaciğer hastalıkları, Karaciğer Sirozu, Karaciğer Kanseri, Alkol Karaciğeri ve Karaciğer yağlanmasının tanımı ve tedavisi, Karaciğer nakli, Hepatit aşıları hakkında; hasta, hasta yakınları ve ilgilenenleri bigilendirme, bilinçlendirme ve yönlendirme hizmeti veren ve ticari amacı olmayan bir kuruluştur.
İnsan sağlığı konusunda bilinçli bir toplum yaratmak başlıca görevimizdir.

VİZYONUMUZ

Son yıllarda ülkemiz sağlık gündeminin en önde gelen sorunlarından biri de Karaciğer hastalıkları ve viral hepatitlerdir: Tehlike gittikçe artmaktadır.
Sizleri bilgilendirme, yönlendirme ve farkındalığınızı arttırmak gayreti içindeyiz.
İnsanımızı hepatit’ten korumak, hastaların polikliniklerde randevu almakta, kontrol ve tedavi süreçlerinde karşılaştıkları güçlükleri azaltmak en büyük arzumuz ve görevimiz olacaktır.
Bu konudaki düşüncelerimiz ve önerilerimiz şunlardır:

HEDEFİMİZ

Karaciğer hastalarının toplumda dışlanmaması, hastalara ön yargılı yaklaşılmaması, ve normal bir hayat yaşayabilmeleri için kamuoyunda kapsamlı ve etki bir biçimlendirme ve bilgilendirme çalıştırmasını gerçekleştirmek..